Mešanica kitajskih čajev in jasmina, malin, bezga ter sončnic predstavlja saden in živahen okus v skodelici čaja.
Zeleni aromatizirani čaj Zmajeva sreča je zanimiva mešanica kitajskih zelenih čajev in sadja.
Osnova za čaj so trije kitajski čaji:
- kitajska sencha: kitajski čaj pridelan po japonski metodi pridelave čaja, ki je lahkotnega okusa, podobno kot pri japonski senchi
- wu lu: je kitajski čaj temno zelenih listov in živahnega okusa, pri katerem lahko pozabite na trpkost
- ming mee: kitajski zeleni čaj, cenjen že v času dinastije Tang. Čaj ima kodrast izgled in aromo praženega kostanja, ki daje čaju sladek podton
Že sama osnova iz kitajskih čajev zagotavlja, da čaj ob pravilni pripravi ne bo trpek in daje končni aromi sladkast podton, ki bo izničil kislost maline.
Kaj pa aroma?
Čaju je dodana naravna aroma izvlečka: jasmina, malin, bezga in sončničnih cvetov.
Jasmin in sončnični cvetovi poskrbijo za cvetlično podlago aromi malin in bezga. Bezeg s svojo sladko in nežno aromo odlično dopolnjuje svež, kiselkast okus malin dopolnjuje čaj tako, da aroma malin ne izstopa.
Čaj je s svojo nežno, sladko in svežo aromo primeren predvsem v jutranjih urah, saj vsebuje zelene čaje, ki so osnova, več teina. Je pa odličen tudi kot celodnevna pijača, če si ga pripravite v večjem vrču, saj je zelo piten tudi na sobni temperaturi.
Kako si ga pripraviti?
S toplo vodo:
2 dcl čaja:
- 1 čajna žlička
- 80°C voda (priporočamo, da vodo prevrejete in jo ohladite na temperaturo 80°C)
- 2 - 3 min*
* Priporočen čas prvega prelitka. Čaj se lahko prelije dva do trikrat. Vsakič je postopek enak, le čas se podaljša. Pri drugem prelitku na 4-5 min in pri tretjem na 6-7 min.
Z mrzlo vodo:
1 liter čaja:
- 6 čajnih žličk
- 1 liter mrzle vode
- 2-3 ure v hladilniku ali na sobni temperaturi
Zakaj preliti z mrzlo vodo? Čaj, ki ga nameravate piti čez ves dan je boljšega okusa, če je 2-3 ure namakan v mrzli vodi, saj ne bo pogrenil in bo manj usedlin, kot če čaj skuhate in ga ohladite.
Seveda lahko čaju dodate rezine sadja ;)