Bodite obveščeni

Črni čaj brez arome

Črni čaj se prideluje v različnih geografskih legah, največ pa ga pridelujejo v Indiji, na Šrilanki, Afriki in na Kitajskem. Več kot polovica celotne svetovne proizvodnje črnega čaja se pridela v Indiji, odkoder tudi prihajajo najbolj znane vrste črnega čaja.  

  • Assam: Assam je pokrajina v Indiji, kjer pridelajo največ čaja, gledano na celoten svet. Deževno, tropsko podnebje poskrbi za krepko in sladkobno aromo čaja, ki se odlično ujame z dodatkom sladkorja ali mleka. 
  • Darjeeling: Darjeeling je relativno majhna, gorata pokrajina v Indiji. Darjeelingi so po svoji strukturi nežnejši.
  • Ceylon: po celotni Šrilanki se raztezajo čajne plantaže, ki obsegajo tako gorata kot bolj tropska območja. Ceylon lahko po svoji osnovni aromi zelo varira zaradi območja rasti, v osnovi pa veljajo za živahne in močne črne čaje s pridihom začimb.
  • Kenija: v zadnjem času postaja Kenija vse pomebnejša pridelovalka črnih čajev. Kenijski črni čaji so znani po svojstvenih aromah

1 artiklov

  1. Črni čaj Darjeeling SFTGFOP1 Puttabong FF

    Darjeeling SFTGFOP1 Puttabong je vrhunski čaj, ki bo navdušil še tako zahtevne ljubitelje klasičnih črnih čajev. Nežna, cvetlična aroma je primerna za vsako priložnost in vsak trenutek dneva. Poizvej več
    Cena: 6,70 €

1 artiklov