Črni čaj se prideluje v različnih geografskih legah, največ pa ga pridelujejo v Indiji, na Šrilanki, Afriki in na Kitajskem. Več kot polovica celotne svetovne proizvodnje črnega čaja se pridela v Indiji, odkoder tudi prihajajo najbolj znane vrste črnega čaja.
- Assam: Assam je pokrajina v Indiji, kjer pridelajo največ čaja, gledano na celoten svet. Deževno, tropsko podnebje poskrbi za krepko in sladkobno aromo čaja, ki se odlično ujame z dodatkom sladkorja ali mleka.
- Darjeeling: Darjeeling je relativno majhna, gorata pokrajina v Indiji. Darjeelingi so po svoji strukturi nežnejši.
- Ceylon: po celotni Šrilanki se raztezajo čajne plantaže, ki obsegajo tako gorata kot bolj tropska območja. Ceylon lahko po svoji osnovni aromi zelo varira zaradi območja rasti, v osnovi pa veljajo za živahne in močne črne čaje s pridihom začimb.
- Kenija: v zadnjem času postaja Kenija vse pomebnejša pridelovalka črnih čajev. Kenijski črni čaji so znani po svojstvenih aromah