Poletna osvežitev malo drugače. Zeleni aromatizirani čaj Japonska bela češnja pripravljen na hladen način z dodatkom limoninega soka in melone.
V poletnih mesecih iščemo alternative osvežitve in priprava domačega ledenega čaja je, poleg tega, da je zdrava, lahko tudi zabavna. Uporabite domišljijo in to kar imate pri roki ali v hladilniku.
Belo-zelenemu čaju Japonska bela češnja smo dodali limonin sok in melono. Limona čaju odvzame trpkost, melona ga posladka na naraven način. Pri tem želimo opozoriti, da smo čaj pripravili na hladen način s hladno vodo.
Zakaj pripraviti čaj s hladno vodo? Pri prelitju čaja s hladno vodo le-ta izloči manj taninov, ki čaj grenijo, sam čaj pa je prav tako veliko bolj svežega okusa.
Priprava osnove (zeleni čaj) 1L:
- 5 čajnih žličk
- 1L hladne vode
Čaj prelijete s hladno vodo in ga pustite namakati cca. 2 uri.
Po 2. urah čaj precedite in mu dodate limonin sok (odvisno od okusa) in melono (mi smo je dodali toliko, da je zavzela 1/4 vrča). Premešate in počakate še kakšno uro ali dve, da melona in limona naredita svoje.
Napitek je prijetno osvežilen z nežno sladkim podtonom.
Na zdravje! :)