Topel čaj v toplih dneh ni prva izbira za osvežitev. Zato si pripravite čaj s hladno vodo!
Kadar pripravljate hladne prave čaje (beli, zeleni, oolong ali črni čaj), je priprava s hladno vodo odlična rešitev, saj čaj ne pogreni.
Zakaj pripravljati čaj s hladno vodo?
- Pri pripravi zelenega čaja s hladno vodo, se izloči manj teina in katehinov iz čaja, zato je čaj manj trpek in je po okusu veliko bolj svež in sladkejši. Odkrili boste popolnoma novo aromo vašega najljubšega čaja s hladnejših dni.
- Hladen čaj je veliko lažje pripraviti kot topel čaj, saj ni problema v pravilni temperaturi vode ali minutaži pri namakanju čaja.
Preizkusili smo naša bela čaja z dodatkom arome pripravljena s hladno vodo in vam priporočamo:
- BELI TIGER: čaj je zelo nežne in sveže arome z rahlim sladkim podtonom. Z že majhnim dodatkom limone pa lahko postane vaša nova limonada, saj izgubi okus belega čaja.
- PUŠČAVSKI CVET: nežne arome z okusom po pepermintu. Čaju lahko brez skrbi dodate sezonsko sadje (jagode, maline), z dodatkom kivija pa dobite pravo vitaminsko bombo.
Priprava hlajenega čaja:
- Željeno količino čaja (1 čajna žlička na 2 dcl vode) prelijte z mrzlo vodo
- Pustite čaj v vodi minimalno 2. uri, lahko pa čaj pustite v vodi tudi čez noč (čaj lahko postavite v hladilnik, lahko pa ga pripravljate na sobni temperaturi)
- Čaj precedite
- Čaj poizkusite in po okusu dodajte sladkor, med, citruse, sveže sadje, sadne sokove (tukaj lahko domišljiji prepustite prosto pot)