Ingverjev čaj ima svojstven rahlo pikanten okus. Svojstven pa je ingver tudi po učinkih. Ingver nas namreč poživi, pogreje, deluje protivnetno in je odličen antioksidant.
Ingverjev čaj je zelo preprost za pripravo.
Lahko si ga pripravite iz svežega ingverja ali iz posušenega ingverja. Praviloma bi se naj za ingverjev čaj uporabljala posušena korenina ingverja, ki pa je po aromi ostrejša od sveže.
Za ingverjev čaj iz sveže korenine, potrebujete 30 - 40g ingverja, ki ga prelijete z vrelo vodo in ga pustite stati 8 - 10 min.
Za ingverjev čaj iz posušenega ingverja potrebujete 1 čajno žličko ingverja (to je 4g) in ga prelijete z vrelo vodo in pustite stati v vodi 5 - 8 min.
Z ingverjem proti prehladu
- Za 4dcl vode potrebujete (dve čajni skodelici):
- 2 čajni žlički posušenega ingverja (ali 3 čajne žličke svežega ingverja)
- 1 limono
- 2 veliki žlici medu
- ščepec mletega cimeta
Ingver prelijete z vrelo vodo in pustite stati 10 min. Nato dodate sok sveže stisnjene limone, med in cimet, ter vse skupaj premešate.
Več o pozitivnih učinkovinah ingverja si lahko preberete TUKAJ.
Če vam je ingver premočan lahko izbirate med čaji, ki vsebujejo ingver, vendar bazirajo na drugih sestavinah. KLIK