Bodite obveščeni
close

Dragi ljubitelji čaja! Naša čajnica v Europark MARIBOR je ODPRTA pon/sob 9-21 h, ned 9-15h. Čajnica Chai Ljubljana Mestni trg 8 je odprta 9 -21 h, ned 9-15h
Chai Koper, Čevljarska 30, dela 9.30-18 h. Ob nedeljah smo zaprti.
Spletna trgovina posluje ustaljeno, z dobavnim rokom do največ 3 delovne dni :) Ostanite zdravi.

Masala CHAI

Nobena skrivnost ni, da ta čaj osvoji srce prav vsakega! Masala je mešanica začimb, čaja in mleka, kar da čaju neverjetno aromo in svež okus – kar skupaj tvori popolno mešanico za mrzle dni.

Ta čaj izvira iz Indije, pripravljajo ga iz črnega čaja in posebne mešanice začimb. Za začetek kupite klasični črni čaj (Darjeeling, lahko tudi Assam). Vse sestavine so popolnoma naravne in znane po svojih zdravilnih močeh. Masala čaj se pripravlja z mlekom, odličen pa je tudi brez (v receptu samo zamenjajte količino mleka z isto količino vode). Če so vam všeč močnejši črni čaji vam priporočamo, da Darjeeling nadomestite z Assamom, če pa ste na primer prehlajeni vam svetujemo, da dodate kakšno žličko ingverja več.

 

Zakaj piti masala chai?

Pri masali bi lahko znan slovenski rek "eno jabolko na dan prežene zdravnika stran" pretvorili v "ena masala na dan prežene zdravnika stran". Zakaj?

Masala deluje:

  • protivnetno
  • preganja utrujenost
  • pomaga pri gripi in prehladu
  • izboljša presnova
  • blagodejno vpliva na srce
  • pospešuje metabolizem
  • pomaga pri diabetesu
  • pomaga pri PMS

Pri pripravi masala čaja je meja samo nebo. Ker gre za tako preprost recept ga z lahkoto posvojite, vzemete za osnovo in si glede na svoj okus pričarate popolnoma svojo mešanico :)

Sestavine:

  • 2 čajni žlički Darjeelinga
  • 2 čajni žlički sladkorja
  • 1 cimetova palčka
  • 1 čajna žlička mletega ingverja
  • 3 klinčki
  • ½ čajne žličke popra
  • 2 kardamoma
  • 2 nitki žafrana
  • 1 skodelica vode
  • 1 skodelica mleka

Priprava:
Vodo prelijte v posodo, pristavite na štedilnik in zavrite. Nato dodajte črni čaj, pustite vreti minuto ali dve in vse skupaj dobro premešajte, ter dodajte vse začimbe. Ko imate pripravljeno osnovo dodajte mleko in sladkor ter ponovno pustite vreti približno eno minuto, nato ugasnite štedilnik. Celotno mešanico precedite in postrezite še vročo (najraje ob piškotih :) )

Dodaj odgovor