Sestavine:
1 žlica CHAI matcha čaja v prahu
150 gramov bele čokolade za peko LaChocolate
120 gramov nesoljenega masla 120 gramov temne čokolade za peko LaChocolate
2 jajca
2 rumenjaka
80 gramov rjavega sladkorja 120 gramov gladke moke
Priprava:
Stopite belo čokolado skupaj z matcha čajem v prahu,to naredite v skledi nad vodno paro (bain marie.) Ko se popolnoma raztopi in postane tekoča, nalijte v modelček za ledene kocke in postavite v zamrzovalnik.
Nato začnite izdelovati mešanico za lava torte. Maslo in čokolado ponovno stopimo na pari, dokler ne postaneta gladka zmes. Odstavite s štedilnika in vmešajte sladkor, dokler mešanica masla in čokolade sladkor ne raztopi. V ločeni posodi stepemo jajca in samo rumenjake ter jih nato vmešamo v čokoladno zmes. Na koncu vmešajte moko, dokler se vse ne zmeša v gladko zmes. Kalupe za torte iz lave dobro namastimo z maslom in potresemo malo moke, da se pecivo ne prime. Do polovice napolnite vse kalupe s čokoladno zmesjo, nato na sredino vsakega kalupa položite eno zamrznjeno kocko matche in bele čokolade.Nato kalupe do konca enakomerno napolnite s čokoladno mešanico.
Pecite približno 9 minut v ogreti pečici na 180 ° C. Pustite, da se ohladi le nekaj minut, preden ga odstranite iz kalupa.
Postrežemo vroče s kepico sladoleda!