Bodite obveščeni
close

ODPRTI SMO!
Naše fizične trgovine so še naprej odprte: Maribor Europark pon-sob 09-20 h; Ljubljana, Mestni trg 8, pon-sob 09-20 h!
Spletna trgovina dela vsak dan.
POŠTNINA JE BREZPLAČNA za naročila nad 20 eur, rok dobave 1-3 delovnih dni.
Za vprašanja smo na voljo na 040 825272.
Ostanite zdravi!

PANFORTE PRAZNIČNI KOLAČ

 Panforte je okusna italijanska sladica iz Siene, narejena iz medu, oreščkov, kandiranega sadja in obogatena z obilico začimb.

Sestavine:
250 g suhega sadja (fige, datlji, marelice)
75 g medu
100 g rjavega sladkorja
po ½ žličke cimeta, kardamoma, klinč­kov,                                                                                              muškatnega oreščka in popra
250 g kandiranega sadja (lupinice limone in pomaranče, češnje)
2–3 koščke kandiranega ingverja v koščkih
150 g oreščkov (oluščeni mandlji in lešniki, pinjole)
4 žlice moke
2–3 žlice ruma ali sladke žgane pijače (tradicionalno Vin Santo)
0,2 dcl CHAI PANFORTE DI SIENA čaja
(po želji) sladkor v prahu za okras

Priprava
1. Pripravimo okrogel pekač s premerom 22 cm ali manjši pravokoten model. Dno modela namastimo, prekrijemo
s peki papirjem.
2. Suho sadje narežemo in stresemo v kozico. Prilijemo že narejen CHAI Panforte di Siena čaj, da pokrije sadje, dodamo med, sladkor, vse začimbe in pristavimo. (Če nimate ta naš čaj lahko uporabite samo vodo.) Nežno kuhamo približno 10-15 minut, da izpari večina vode in dobimo mehko, precej lepljivo zmes.
3. Medtem ko se sadje kuha, z nožem grobo narežemo oreščke (sem in tja naj ostane kak cel orešček) in jih stresem
o v posodo. Dodamo tudi kandirano sadje in drobno narezan kandirani ingver.
4. V posodo k oreščkom zlijemo oziroma zvrnemo kuhano sadno zmes in dobro premešamo.
5. Zdaj potresemo z moko, premešamo, dolijemo še rum in enakomerno zmešamo.
6. Pečico vklopimo na 150 stopinj Celzija.
7. Zmes v višini dveh prstov naložimo v pripravljen model. Pomagamo si z mokro žlico.
8. Model porinemo v segreto pečico in pečemo 35 minut.
9. Pečen panforte pustimo v modelu, da se povsem ohladi. Najprej je mehak, šele po nekaj urah se strdi, da ga lahko režemo na kose.
10. Ponudimo bogato potresenega s sladkorjem v prahu in s skodelico CHAI čaja Panforte- popolna kombinacija!

Dodaj odgovor