Bodite obveščeni
close

Dragi ljubitelji čaja! Naša čajnica v Europark MARIBOR je ODPRTA pon/sob 9-21 h, ned 9-15h. Čajnica Chai Ljubljana Mestni trg 8 je odprta 9 -21 h, ned 9-15h
Chai Koper, Čevljarska 30, dela 9.30-18 h. Ob nedeljah smo zaprti.
Spletna trgovina posluje ustaljeno, z dobavnim rokom do največ 3 delovne dni :) Ostanite zdravi.

Noon chai

Noon chai ali čaj iz Kašmirja ali tudi roza čaj je tradicionalni način priprave čaja iz Kašmirja in je neobičajne - roza barve.

Noon chai na območju Kašmirja pijejo dva do tri krat na dan ob njihovih tradicionalnih jedeh. Noon v njihovem jeziku pomeni sol, ki je tudi ena izmed sestavin za čaj.

Čaj se pripravlja iz črnega čaja, začimbnic, mleka, soli in sode bikarbone, ki čaju doda roza odtenek. V osnovi je podoben bolj poznanemu indijskemu čaju masala ali chai, le da noon chai-u dodamo sol in sodo bikarbono.

 

Sestavine (za 4 serviranja)

  • 2  jedilni žlici zelenega čaja (priporočamo zeleni čaj chun mee)
  • 4-5 kom zrn kardamoma
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 čajna žlička soda bikarbone
  • ščepec cimeta
  • 1 janežova zvezda
  • 2 skodelici mleka
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 8-10 komadov pistacij

 

Priprava:

  1. Zavrite dve skodelici vode v kozici
  2. Odstranite lupine kardamoma in dodajte v vodo semena skupaj s črnim čajem, soljo, sodo bikarbono, cimetom in janeževo zvezdo, ter premešajte. Zavrite.
  3. Dodajte mleko in dobro premešajte do vretja.
  4. Precedite prevretek, da odstranite čaj in začimbe
  5. Dodajte sladkor in dobro premešajte
  6. Sesekljajte pistacije in jih dodajte v čaj
Dodaj odgovor